Zoeken
  • Fief

O jé, een sommelier!

Bijgewerkt: aug 1

Wijn krijgt in restaurants meer aandacht dan ooit; uitgebreide wijnkaarten en vaak ook sommeliers die aan tafel verschijnen. Alhoewel ik soms met stijgende verbazing vacatures lees voor sommeliers met als tekst: ‘Diploma’s niet noodzakelijk, maar interesse in wijn is een pré’, ben ik in de regel zeer onder de indruk van de vakkennis van sommeliers. Toch kun je als restaurantgast ook geïntimideerd raken door zoveel kennis en bang zijn een flaterfiguur te slaan bij je tafelgenoot. Maar heb geen stress! Bedenk dat de meeste mensen al blij zijn als ze een wijn op de kaart herkénnen. De sommeliers zijn er dus om je te helpen. Geef hen wel wat handvatten. Vertel welke wijnen je zelf koopt of welke wijn je juist niet lekker vindt: juist wel of geen wijn uit Europa, wel of geen ‘vette chardonnay’ etcetera. Ben je zakelijk uit eten met een budget? Pak de wijnkaart, wijs een wijn aan in de desbetreffende prijsklasse en zeg: “Ik zit te denken aan deze wijn, maar jij bent de expert: welke wijn zou jij aanbevelen?”. Een goede sommelier zal dan altijd een passende wijn binnen jouw budget aanraden. Of vraag de sommelier over welke drie wijnen hijzelf het meest enthousiast is. En waarom? Dat helpt ook kiezen. De sommelier is uw wijnvriend die avond. Maak er gebruik van!


142 keer bekeken
  • Facebook
  • Instagram

Fief

Birthe: 06 224 839 49

Willemien: 06 543 311 86

 O ja, op al onze teksten en afbeeldingen berust Copyright

Contact

Heb je een vraag?