Zoeken
  • Fief

Raadt ze het of raadt ze het niet?

Toen ik heel jong was, kende ik vanuit huis twee soorten wijnflessen: de Bordeauxfles waar m’n vaders wijnkelder mee vol lag en de lange groene Elzasfles. Die ging iedere avond om 17 uur open bij de open haard. Vooral Elzasser Pinot Blanc was favoriet. Het lijkt alsof de populariteit van wijnen uit de Elzas afneemt. Jammer, want de Pinot Blanc is inderdaad een prima aperitiefwijn en de Pinot Gris en Gewurztraminer zijn geweldige wijnen bij veel sterk smakende gerechten. Probeer maar eens een Gewurztraminer met Indiase Tandoori kip. Dat is een goddelijke combinatie! Elzasser Gewurztraminer is bijzonder rijk van smaak, met weinig zuren. En wat leuk is: het is één van de wijnen die je wèl gemakkelijk kunt herkennen. Hij ruikt naar rozen en lychees en de smaak is een explosie in je mond. Ooit werd me in een restaurant door vrienden deze wijn blind aangeboden om te testen of ik echt verstand had van wijn. Ik maakte indruk op hen; ik raadde het onmiddellijk. Makkelijker hadden ze het me het niet kunnen maken. Maar dat wisten zij niet.


34 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Instagram

Fief

Birthe: 06 224 839 49

Willemien: 06 543 311 86

 O ja, op al onze teksten en afbeeldingen berust Copyright

Contact

Heb je een vraag?