Zoeken
  • Fief

Wat gebeurt er tijdens wijnbeurzen?

Als assortimentsmanager voor Gall & Galls wijnen bezocht ik veel wijnbeurzen. Getogen met de nieuwste verkoopcijfers, een plattegrond en een schema volgepropt met afspraken begonnen we de eerste dag fris en opgewekt. De wijnproducenten willen het liefst twee dingen: horen dat hun verkopen zijn gestegen én dat je enthousiast bent over hun nieuwe wijnen. De eerste twee besprekingen konden nog zonder wijn: ‘Nee, het is 10 uur, dank u, we hoeven nog niets te proeven’. Maar vanaf 11 uur kon je er niet meer aan ontkomen. En voordat je het weet, proef je zo zes nieuwe wijnen of nieuwe oogstjaren. En hup, doorrennen naar de volgende afspraak aan de andere kant van de immense hal, waar hetzelfde ritueel plaatsvindt. Natuurlijk spuug je alles uit. Maar toch komt er door de slijmvliezen echt wel iets alcohol binnen. Zo eindig je dag 1 met wel 50 geproefde wijnen en moet het feest ‘s avonds nog beginnen. Want ‘s avonds ga je met de wijnproducenten uit eten om nu hun wijnen te proeven mét eten. En door naar die ene leverancier die ieder jaar de Champagne afterparty geeft. Ook daar moet je acte de présence geven. Die beurzen duurden meestal drie dagen lang. Een carrousel van work hard, play hard. Ieder jaar keek ik ernaar uit en was ik ook na drie dagen weer zo blij dat het over was. Uitgeproefd en uitgeteld.


62 keer bekeken
  • Facebook
  • Instagram

Fief

Birthe: 06 224 839 49

Willemien: 06 543 311 86

 O ja, op al onze teksten en afbeeldingen berust Copyright

Contact

Heb je een vraag?