Zoeken
  • Fief

Wijnomschrijvingen

Bijgewerkt: 15 mei 2020

Deze wijn ruikt naar granaatappel, rozenbottel en bosbodem. In de smaak ontdek je rood zomerfruit.

Enig idee om welke wijn dit gaat? Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk kunt u zich nog iets voorstellen bij een frisse witte wijn of een soepele rode wijn. Maar weet u hoe een fruitmand vol rood fruit ruikt?

Deze wijnomschrijvingen zijn vaak alleen begrijpelijk voor vakbroeders. Mensen die, net als ik, de hele dag aan wijn snuffelen en proberen geuren en smaken te ontdekken. Een soort puzzelen eigenlijk. Met al dat fruit kunnen ze de wijn aan elkaar beschrijven. Voor de leek is het vaak lastig te begrijpen. Het is geen onwil. Er is helaas te weinig vocabulaire om smaken goed uit te kunnen leggen. Niet alleen voor wijn, ook voor eten. Hoe zou u de smaak van een aubergine omschrijven? Gummi-achtig? Verder kom ik niet...

Het is het daarom juist leuk en bijzonder dat er in wijn zoveel te ontdekken is. En nuttig! Want dit gepuzzel over geuren blijkt hetzelfde effect te hebben als iedere andere hersengymnastiek: een vertragend effect op dementie. Sommeliers bleken hier minder last van te hebben.

Niks mis mee dus, dat geneuzel over geuren!


64 keer bekeken
  • Facebook
  • Instagram

Fief

Birthe: 06 224 839 49

Willemien: 06 543 311 86

 O ja, op al onze teksten en afbeeldingen berust Copyright

Contact

Heb je een vraag?